שאלות ותשובות בהלכות כשרות
אתם שואלים הרב פנחסי עונה- שו"ת בנושאי כשרות
תשובה: שקדים קלופים חצויים שנמצאים בתנאי אחסון גרועים עלולים להתליע, לכן יש לבודקם קודם השימוש. וטוב לשומרם בהקפאה או קירור.
תשובה: כן, וצריך שטיפה.
תשובה: נגוע מאד, ויש להיזהר.
תשובה: יסתכל היטב ודי בכך.
תשובה: יש לשומרו בקירור, ולבדוק לפני השימוש.
תשובה: בכשרות מוסמכת התותים עוברים ניקוי ושטיפה חזקה ואין לחשוש. [שייקים שמשתמשים בתותים קפואים, מותר היות ועוברים טחינה דקה].
תשובה: בדרך כלל אינם נגועים אבל כדאי לפתוח מדגמית לאורך.
תשובה: יבדוק את מה שנשאר, אם נמצא ללא חרקים יכול להשתמש במה שנשאר ללא חשש.
תשובה: זיתים שגדלים בשדות הפקר/ פרטיות שלא עוברים טיפול כגון ריסוס, מצוי בהם עקיצות שמצוי בהם חרקים.
תשובה: אם הירק עבר שטיפה בדיעבד מותר.
תשובה: חייבים להשרות קודם השימוש ואז לשטוף היטב. היות ומצוי בהם חרקים בין הגרגירים.
תשובה: היות והתמרים נגועים, ובאותם מפעלים לא בודקים את התמרים, אין להשתמש ללא כשרות מהודרת.
תשובה: תבדוק את הקמח הנשאר ואם נמצא נקי אין חשש. ואם לא נשאר אפשר בדיעבד לאפות.
תשובה: אין לסמוך, אלא אם כן יש חותמת 'נבדק מטפילים'. אולם יש מקילים בתולעי אניסקיקס.
תשובה: מצוי חרקים וכיון שאין מצע מנותק, ישרה במים עם סבון ולאחר מכן ישטוף היטב תחת זרם.
תשובה: אם הם לא מעובדים אלא כמות שהם, ניתן להשתמש. ואם לא צריך כשרות טובה.
תשובה: מותר.
מעדנים עם חתיכות תות אין בעיה לפי בירור אם העדה החרדית.
תשובה: אם הוא מאה אחוז אין חשש.
תשובה: בטעם מנטה כשר.
תשובה: מפרידים את העלים ושוטפים היטב.
תשובה: נגוע מאד.