לעילוי נשמת ברוך בן יהודה ותרצה

שאלות ותשובות בהלכות כשרות

אתם שואלים הרב פנחסי עונה- שו"ת בנושאי כשרות

תשובה: שקדים קלופים חצויים שנמצאים בתנאי אחסון גרועים עלולים להתליע, לכן יש לבודקם קודם השימוש. וטוב לשומרם בהקפאה או קירור.

תשובה: נגוע מאד, ויש להיזהר.

תשובה: יסתכל היטב ודי בכך.

תשובה: יש לשומרו בקירור, ולבדוק לפני השימוש.

תשובה: בכשרות מוסמכת התותים עוברים ניקוי ושטיפה חזקה ואין לחשוש. [שייקים שמשתמשים בתותים קפואים, מותר היות ועוברים טחינה דקה].

תשובה: בדרך כלל אינם נגועים אבל כדאי לפתוח מדגמית לאורך.

תשובה: יבדוק את מה שנשאר, אם נמצא ללא חרקים יכול להשתמש במה שנשאר ללא חשש.

תשובה: זיתים שגדלים בשדות הפקר/ פרטיות שלא עוברים טיפול כגון ריסוס, מצוי בהם עקיצות שמצוי בהם חרקים.

תשובה: אם הירק עבר שטיפה בדיעבד מותר.

תשובה: חייבים להשרות קודם השימוש ואז לשטוף היטב. היות ומצוי בהם חרקים בין הגרגירים.

תשובה: היות והתמרים נגועים, ובאותם מפעלים לא בודקים את התמרים, אין להשתמש ללא כשרות מהודרת.

תשובה: תבדוק את הקמח הנשאר ואם נמצא נקי אין חשש. ואם לא נשאר אפשר בדיעבד לאפות.

תשובה: אין לסמוך, אלא אם כן יש חותמת 'נבדק מטפילים'. אולם יש מקילים בתולעי אניסקיקס. 

תשובה: מצוי חרקים וכיון שאין מצע מנותק, ישרה במים עם סבון ולאחר מכן ישטוף היטב תחת זרם.

תשובה:  אם הם לא מעובדים אלא כמות שהם, ניתן להשתמש. ואם לא צריך כשרות טובה.

תשובה: מותר.

מעדנים עם חתיכות תות אין בעיה לפי בירור אם העדה החרדית.

תשובה: אם הוא מאה אחוז אין חשש.

תשובה: מפרידים את העלים ושוטפים היטב.

תשובה: נגוע מאד.

שאל את הרב

ניתן לשלוח כל  שאלה

אנו נשמח לענות בהקדם!