לעילוי נשמת ברוך בן יהודה ותרצה

שאלות ותשובות בהלכות כשרות

אתם שואלים הרב פנחסי עונה- שו"ת בנושאי כשרות

תשובה: תבלינים שנתנום על גבי מאכלים שיש בהם רוח רעה, אין לחשוש משום רוח רעה וכדין מלח.

תשובה: היות והבצל לא עובר קילוף שלם, אלא משאירים מעט מהקליפה עליו, מותר. ויש כשרויות שמפזרות מלח.  

תשובה: לא היות והספרדים מחמירים באכילת דג וחלב. ויש עדות כגון יוצאי צפון אפריקה שהקלו בזה.

תשובה: לדעת הגר"ע יוסף זצ"ל מותר היות והג'לטין עבר ייבוש גמור. והרבה פוסקים אסרו את הג'לטין.  

תשובה: יש פוסקים שהתירו את האבקה של שום וכן שום כתוש, היות ואיבד את שמן וצורתו. ויש החמירו בזה. אולם כיום יש בתבלינים תוספת מלח, אם כן לכל הדעות מותר.

שאל את הרב

ניתן לשלוח כל  שאלה

אנו נשמח לענות בהקדם!