שאלות ותשובות בהלכות כשרות
אתם שואלים הרב פנחסי עונה- שו"ת בנושאי כשרות
תשובה: תבלינים שנתנום על גבי מאכלים שיש בהם רוח רעה, אין לחשוש משום רוח רעה וכדין מלח.
תשובה: היות והבצל לא עובר קילוף שלם, אלא משאירים מעט מהקליפה עליו, מותר. ויש כשרויות שמפזרות מלח.
תשובה: לא היות והספרדים מחמירים באכילת דג וחלב. ויש עדות כגון יוצאי צפון אפריקה שהקלו בזה.
תשובה: לדעת הגר"ע יוסף זצ"ל מותר היות והג'לטין עבר ייבוש גמור. והרבה פוסקים אסרו את הג'לטין.
תשובה: יש פוסקים שהתירו את האבקה של שום וכן שום כתוש, היות ואיבד את שמן וצורתו. ויש החמירו בזה. אולם כיום יש בתבלינים תוספת מלח, אם כן לכל הדעות מותר.