הכשרת כלי מטבח לפסח
תנור אפייה- לכתחילה רצוי שלא להשתמש בו כלל בפסח היות וספוג שומנים ואדי חמץ. בדיעבד כאשר רוצים בכל זאת להשתמש בו יש להשבית את התנור עשרים וארבע שעות לאחר מכן ניקיון יסודי עם חומר פוגם כולל במקום הגומיות. ויש להדליק את התנור על חום מירבי למשך כשעה.
תבניות- עשויות אמייל ודינם בליבון, לא מועילה להם הכשרה היות והליבון יהרוס את צורתם.
תנור פירולטי- שמגיע לחום 600 מעלות, לאחר הפעלת המנגנון שמנקה את עצמו, מותר להשתמש בו בפסח.
כיריים רגילות- משטח הכיריים יש לנקות בצורה יסודית. מבערים- לא צריכים הכשרה. חצובות- המחמירים מצריכים להם ליבון, ויש אומרים די בהגעלה ברותחים. ולכתחילה יש לעטוף אותם בנייר כסף.
כיריים קרמיות- היות והמשטח בשילוב זכוכית, לדעת בני ספרד נתנו לו דין זכוכית ומותר להשתמש בו בפסח לאחר ניקיון יסודי. ולדעת בני אשכנז אין להשתמש בו בפסח. והוא הדין לכיריים מסוג אינדוקציה.
טוסטר- במשך השנה עושים בו כריכים, לא מועילה לו הכשרה לפסח.
טוסטר אובן- דינו כתנור.
מיקרוגל- לכתחילה אין להשתמש בו בפסח. ובדיעבד אם רוצים להכשירו, יש להשביתו עשרים וארבע שעות ולנקותו יסודי עם חומר פוגם. ולאחר מכן יש לתת כוס מים עם סבון למשך מספר דקות. וראוי להשתמש במהלך ימות החג עם קופסאות חדשות הנסגרות בצורה הרמטית.
שולחנות עץ/ פורמייקה/ שיש- לאחר ניקיון יסודי, יש לתת מפה או ניילון עבה למשך ימות החג. ובשולחן שיש, יערה מים רותחים ויכסה במפה את השולחן.
כיור חרסינה/ אלומיניום- כיור חרסינה- ניתן לערות רותחים ובמהלך ימות החג לא לתת עליו סיר רותח. ויש מחמירים להלביש עליו כיור נשלף. כיור אלומיניום- מועיל לו הכשרה בעירוי מים רותחים.
קומקום חשמלי- לאחר ניקיון מועיל להשתמש בו במהלך החג. ולכתחילה יש להסיר את האבנית.
מיחם חשמלי- כדין קומקום. אולם אם במשך השנה נתנו דברי חמץ על המכסה, יש להגעיל את המיחם.
פלטה- מעיקר הדין לאחר ניקיון יסודי, מותר בשימוש. אולם באופן שהשתמשו במהלך השנה בחמץ בצורה ישירה, יש לכסות את הפלטה בנייר כסף. ואף ידליק את הפלטה למשך כשעתיים.
כלי זכוכית/ פלסטיק/ פורצלן- זכוכית, לדעת בני ספרד די בניקיון. ולדעת בני אשכנז יש לייחד כלי זכוכית לפסח. כלי פלסטיק קשיח, יש מתירים בהגעלה ברותחים. ויש מחמירים. כלי פורצלן, דינם ככלי חרס שלא מועילה להם הכשרה.
קרשי חיתוך- יש לייחד קרשי חיתוך חדשים.
סכינים- כאשר הסכין כולו ברזל והשתמשו בחמץ רותח, יש לעשות לו הגעלה ברותחים. אולם סכין שידית המחוברת אליו עשויה פלסטיק, לכתחילה אין להשתמש בו בפסח, ובדיעבד מועיל לו הכשרה.
מדיח כלים- מעיקר הדין מותר להשתמש במדיח לאחר השבתה של עשרים וארבע שעות והפעלתו על ריק. ויש מחמירים להחליף את הבסקטים.
בלנדר- כאשר השימוש במשך ימות השנה היה גם לחמץ חם כגון מרק, יש לעשות לסכינים הגעלה.
מטחנת בשר- המיועדת לטחינת בשר בלבד, לאחר פירוק החלקים די בניקיון יסודי.
מסחטת פירות- די בניקיון יסודי.
מיקסר- אין להשתמש בו בפסח.